Van Dijk & Ten Cate adviseert Real I.S. bij aankoop van kantoorpand Y-Point

Van Dijk & Ten Cate adviseert Real I.S. bij aankoop van kantoorpand Y-Point

Van Dijk & Ten Cate adviseerde Real I.S. bij de aankoop van het volledig verhuurde Y-Point gebouw aan de Van Diemenstraat 206-380 te Amsterdam. Het Y-point gebouw werd voor €50 miljoen gekocht van de joint-venture APF International en Angelo Gordon.

Y-point is een single-tenant kantoorgebouw uit 1913 en is volledig verhuurd aan Fosbury and Sons. Het gebouw van 7000 m2 wordt volledig gerenoveerd naar hoogwaardige kantoorruimte. Het ontwerp van de renovatie, die meer eenheid in het gebouw moet brengen, is van de Spaanse architectenstudio Cruz y Ortiz, ook bekend van de verbouwing van het Rijksmuseum. Fosbury and Sons blijft ook na de renovatie huurder van het pand.

‘’De Nederlandse vastgoedmarkt en met name de kantorenmarkt in Amsterdam is zeer aantrekkelijk. Real I.S. belegt in markten met een positieve groeigeschiedenis en de vooruitzichten in Amsterdam zijn goed’’, vertelt Axel Schulz, global head of Investment Management bij Real I.S. AG. ‘’Y-point is goed bereikbaar en biedt de mogelijkheid om de kantoorruimte indien nodig op te splitsen voor multi-tenant gebruik. Het past goed in onze beleggingsstrategie.’’

APF/Angelo Gordon werden bij deze transactie geadviseerd door CBRE, Osborne Clarke en Structure Development. Real I.S. werd geadviseerd door Van Dijk & Ten Cate vastgoedadviseurs, Loyens en Loeff en Savills.

Lees het artikel hier.