Van Dijk & Ten Cate verkoopt deel woningenportefeuille SOM

Van Dijk & Ten Cate verkoopt deel woningenportefeuille SOM
van-dijk-ten-cate-vastgoedadviseurs-amsterdam-som

De transactie betreft 13 panden bestaande uit 52 woningen en een bedrijfsruimte, van de woningen zijn er 24 verhuurd in de geliberaliseerde sector. De objecten zijn alle gelegen op A-locaties in Amsterdam en Rotterdam en zijn de afgelopen jaren grotendeels door SOM verduurzaamd.

De directie van SOM meldt: De afgelopen jaren hebben wij dit deel van onze portefeuille grotendeels gerenoveerd en geoptimaliseerd, er is daarmee een flinke waarde toegevoegd. Met de vrijgekomen middelen uit de verkoop kunnen we verder investeren in onze organisatie en onze investeringsactiviteit verder uitbreiden. De komende jaren zien wij een grote uitdaging in de verduurzaming en realisatie van woningvoorraad. Door de verkoop kunnen wij hierin verdere stappen maken.

Verder details van de transactie worden door partijen niet bekend gemaakt.

SOM

Stedelijke Ontwikkel Maatschappij (SOM) is van origine ontwikkelaar van binnenstedelijke transformaties en nieuwbouw. SOM is met name bekend om de realisatie van hoogwaardige woningen in authentieke panden, transformaties en nieuwbouw in de Randstad. SOM heeft naast haar ontwikkelactiviteiten een Value-Add investeringsmaatschappij met de investeringsfocus op de realisatie en verduurzaming van woningen in de randstad.

Adviseurs

Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs B.V. heeft verkoper op commercieel gebied geadviseerd. Notariskantoor Hartman LMH trad op als juridisch adviseur en fiscaal is SOM bijgestaan door Tax At Work B.V.