Van Dijk & Ten Cate adviseert Amvest bij de verkoop van 242 appartementen in het centrum van Rotterdam aan Urban Interest

Van Dijk & Ten Cate adviseert Amvest bij de verkoop van 242 appartementen in het centrum van Rotterdam aan Urban Interest

Urban Interest heeft twee complexen in het centrum van Rotterdam aangekocht van Amvest waarbij Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs de verkoop heeft begeleid. De complexen bestaan totaal uit 242 appartementen op een plint met commerciële eenheden, restaurants en garages.

De twee complexen zijn gelegen aan de Joost Banckertsplaats en vormen een L-vorm rondom een groene stadstuin. De ene kant van de L-vorm grenst aan het Schouwburgplein met theaters en restaurants, terwijl de andere kant grenst aan de bekende winkelstraat de Lijnbaan. De complexen zijn gelegen in het hart van het centrum met het stadhuis om de hoek en het centraal station binnen enkele minuten loopafstand.

De gerealiseerde koopsom ligt boven de 70 mln. euro.

De complexen zijn gebouwd in 1956 en is een essentieel voorbeeld van de wederopbouw in Nederland na de Tweede Wereldoorlog. Vanwege de cultuurhistorische, bouwkundige en stedenbouwkundige waarde is het pand aangemerkt als Rijksmonument.

Urban Interest zal de woningen aan haar portefeuille toevoegen. Ondanks dat de complexen zijn gesplitst in appartementsrechten heeft Urban Interest aangegeven de woningen voor de huursector te behouden  waarbij de leegkomende woningen waar nodig worden gerenoveerd en verder verduurzaamd.

Deze verkoop geeft weer aan dat inschrijvingen niet meer vanzelfsprekend zijn en dat off market deals voor zowel kopers als verkopers succesvol kunnen zijn.

Verkoper werd juridisch geadviseerd door BarentsKrans en de commerciële begeleiding werd verzorgd door Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs.