Van Dijk & Ten Cate adviseert bij de verkoop van drie complexen in Amsterdam-Zuidoost aan het COA

Van Dijk & Ten Cate adviseert bij de verkoop van drie complexen in Amsterdam-Zuidoost aan het COA

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de drie geschakelde complexen aan de Tafelbergweg in Amsterdam-Zuidoost aangekocht van Stichting Levvel.

In 1985 werd in de zuidwestelijke hoek van Amsterdam-Zuidoost een Justitiële jeugdinrichting gebouwd, waarna deze in 2007 verbouwd en gewijzigd werd in een gesloten jeugdzorginstelling. In 2012 werd de locatie uitgebreid met drie duurzame complexen gelegen aan de voorzijde van de Tafelbergweg. De complexen hebben energielabel A en beslaan een totaal metrage van circa 3.500 m2 v.v.o. met 15 parkeerplaatsen en is voorzien van een wko-installatie.

De complexen zijn gelegen in de oksel van de uitvalswegen A2 en A9, ingesloten aan de noordzijde door de in 2006 geopende “Foodstrip” waar o.a. de Burger King en KFC zijn gevestigd en aan de zuidzijde de golfbaan “De Hoge Dijk”. Ten oosten van het complex is het ziekenhuis Amsterdam UMC gelegen en verscheidende medische faciliteiten.

De gerealiseerde koopsom bedraagt 8,5 mln. euro.

Het COA kan de complexen direct in gebruik nemen om er asielzoekers in te huisvesten. Stichting Levvel biedt specialistische jeugdhulp aan kinderen, jongeren en gezinnen. Levvel biedt alle hulp onder één dak: van opvoedondersteuning tot specialistische jeugdhulp en zelfs complexe psychiatrische zorg. De ontvangen gelden worden weer geheel aan deze doelstellingen besteed.

Verkoper werd juridisch geadviseerd door Drost Juten Notarissen en de commerciële begeleiding werd verzorgd door Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs.