FRED Developers gestart met verkoop Nieuw Kijkduin

FRED Developers gestart met verkoop Nieuw Kijkduin

FRED Developers B.V. (“FRED”) gaat het huidige Kijkduin-Bad, onderdeel van de Haagse deelgemeente Loosduinen, volledig transformeren naar Nieuw Kijkduin. De transformatie is het optimum tussen winkelen, wonen, openbare ruimte, horeca en vermaak zonder herhalingen, waarbij tevens een hoogwaardige verbinding met de natuur wordt gemaakt.
De totale ontwikkeling omvat ruim 17.000 m² commerciële voorzieningen en 300 wooneenheden met ca. 620 ondergrondse parkeerplaatsen, alsmede een ondergrondse fietsenstalling, daarnaast wordt ook het hotel herontwikkeld. De koeling en verwarming in het gehele plan wordt opgewekt door middel van een warmte en koude systeem. De woningen van het complex Poniente zijn inmiddels vrijwel allemaal aan eigenaar/bewoners verkocht.

FRED heeft een pitch uitgeschreven voor de verkoop van de huurwoningen van het 2e huurblok. Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs B.V. is op basis van hun knowhow en ervaring de opdracht gegund om de verkoop van de huurwoningen te begeleiden. Het eerste huurblok Vendaval is inmiddels verkocht aan één van de fondsen van Syntrus Achmea. De tweede verkoop betreft het huurblok ‘Gregale’ en omvat ca. 42 wooneenheden met allen een eigen parkeerplaats, berging en twee fietsparkeerplaatsen in de afgesloten (privé) fietsenstalling onder het gebouw. Gregale staat op de commerciële plint en heeft zes bouwlagen. De eerste en de bovenste woonlaag beschikken over riante terrassen. De verkoop zal binnenkort van start gaan.

De eerste fase met gebouw Poniente en Vendaval zal samen met de nieuwe pleininrichting eind 2019 zijn afgerond. Huurblok Gregale zal begin 2020 worden opgeleverd. Aansluitend aan de oplevering van de eerste fase zal de laatste fase worden gestart. De gehele ontwikkeling zal medio 2021 zijn voltooid.