Sectie5 koopt 128 woningen in Den Haag

Sectie5 koopt 128 woningen in Den Haag

Sectie5 heeft voor een van haar woningfondsen een appartementencomplex met 128 woningen in het Statenkwartier in Den Haag gekocht

Sectie5 heeft ten behoeve van een van haar woningfondsen een appartementencomplex in het Statenkwartier in Den Haag gekocht van institutionele belegger Amvest. De emissie van het betreffende woningfonds is voltekend en succesvol geplaatst bij particuliere beleggers.

Het aan de Cornelis de Wittlaan gelegen complex in Den Haag omvat 128 appartementen met een onderliggende parkeergarage en is in 2000 gerealiseerd. De appartementen beschikken over toekomstbestendige energielabels en hebben een gemiddeld vloeroppervlak van 103m2. De woningen zijn hiermee uitermate geschikt voor een uitpondstrategie. Naast het beleggerskapitaal werd de financiering van deze transactie verstrekt door ING Real Estate Finance

Thijs Burger, Investment Manager bij Sectie5: “Met deze prachtige aankoop zetten wij een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van ons label NL Woningfondsen. Deze woningen bieden uitstekende mogelijkheden voor uitponden en daarmee waardecreatie voor onze beleggers. Het aankoopproces werd binnen een zeer korte termijn afgerond wat onze executiekracht onderstreept, ook bij grotere transacties. Wij blijven actief op zoek naar hoogwaardige uitpondproducten in de markt”.

Michael van Meurs, Vastgoedadviseur bij Van Dijk & Ten Cate: “In de huidige markt is er een grote vraag naar bestaande woningcomplexen en wij verwachten dat de interesse zal blijven toenemen. Er was dan ook grote interesse zowel nationaal als internationaal. Wij zijn trots dat we wederom een grote beleggingstransactie hebben afgerond naar tevredenheid van alle partijen.”

Sectie5 werd bijgestaan door Lexence N.V.. Amvest werd juridisch begeleid door BarentsKrans en de commerciële begeleiding werd verzorgd door Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs.