Paradiso koopt laatste stukje nooit-ontwikkelde bouwgrond in het centrum van Amsterdam

Paradiso koopt laatste stukje nooit-ontwikkelde bouwgrond in het centrum van Amsterdam

Van-Dijk-Ten-Cate-Paradiso

Het stuk bouwgrond is 698 m² groot en bevindt zich tussen de Weteringschans en de Singelgracht, pal naast Paradiso. Het stuk bouwgrond ook wel bekend als het “Paradiso-landje” ligt sinds de oplevering van de voorloper van Paradiso in 1880 braak.

Mede door ambtelijke beslommeringen was het jarenlang niet mogelijk het terrein te ontwikkelen. De aankoop is gefinancierd met een hypothecaire lening van de Rabobank. Paradiso heeft het terrein voor € 3,5 miljoen gekocht.

Paradiso is voornemens om een gebouw van vijf etages te ontwikkelen waarin o.a. het kantoor en de technische installaties zullen worden ondergebracht. Het nieuwe gebouw betekent een uitbreiding van het huidige oppervlak van ruim 1.200 vierkante meter en creëert hierdoor meer ruimte voor het publiek in het hoofdgebouw. Na de uitbreiding moet het podium energie neutraal en geluidsdicht zijn. Paradiso directeur Geert van Itallie gaf aan zeer blij te zijn voor deze unieke mogelijkheid om de grond te kunnen kopen van de heer Hummel die ondanks grote interesse uit de vastgoedbranche grote voorkeur had om het stuk grond aan Paradiso te verkopen waardoor de uitbreiding van Paradiso kan worden gewaarborgd.

Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs heeft de partijen bij elkaar gebracht en deze bijzondere historische transactie begeleid.